Soome-Eesti ühisnäitus Tartus ja Helsingis

Tartu Ülikooli Botaanikaaias avatakse neljapäeval, 12. juunil kell 16 Soome kunstnike keskkonnakunstinäitus Vaba Aeg.

Kunstirühmituse Kasvisryhmä näitus on samaaegselt väljas nii Tartus kui ka Helsingis. Tartus jääb näitus “Vapaa Aika / “Vaba Aeg” avatuks 12. juunist kuni 9. augustini, Helsingi Talveaia näitust saab külastada kuni augusti viimase päevani. Soome lahe kahel kaldal samaaegselt avatud näitused moodustavad teineteist täiendava terviku.

Nii Tartu Botaanikaaed kui ka Helsingi Talveaed on asutatud XIX sajandil. Juba üksnes ajaloolistel põhjustel sünnib kahe eri riigi ja linna näituseterviku tõlgendustest huvitav dialoog. Nii Tartus kui ka Helsingis on esil fotokogumik üle lahe paiknevast näitusest, lubades sel viisil tervikut kogeda neilgi külastajatel, kel pole võimalik näha mõlemat näitusepoolt.

Koos soomlastega osalevad Tartu näitusel ka Eesti kunstnikud. Ühtekokku on oma kunsti välja pannud kaksteist autorit:  Pira Cousin, Ismo Heinonen, Olli Hopia, Miia Kallio, Sunna Kangas, Kaarina Kellomäki, Erja Laakkonen, Anu Miettinen, Anu Nirkko, Mare Saare, Otto Santala ja Helle Videvik.

Kasvisryhmä on multidistsiplinaarele keskkonnakunstile keskendunud Soome kunstnike rühmitus. 2008 ja 2009 korraldas rühmitus näitusi Helsingi Kaisaniemi botaanikaaias, 2009 ja 2011 Tallinna Botaanikaaia kasvuhoonetes. Ka 2009. aastal  väljas olnud näitus moodustas mõlemaid riike ühendava näituseterviku.

Kui sulle meeldis see postitus jaga seda oma sõpradega

[LoginRadius_Share]
 

Leia veel huvitavat lugemist

Värske Rõhk
Hea laps
LR
Keel ja kirjandus
Akadeemia
Kunstel
Muusika
Õpetajate leht
Täheke
TeaterMuusikaKino
Vikerkaar
Looming
Müürileht