Kunstisuvi 2014 „Elav klassik“ Pärnus

Näitus toimub 13. Juuni kuni 19.juuli Pärnu Linnagaleriis ja Kunstnike Majas (Uus tn 4, Nikolai 27).

Mõningase sarkasmiga öeldakse: „Parim kunstnik on surnud kunstnik.“ Pärnu Kunstisuve raames avame juunis näituse „Elav klassik“. Nagu öeldud, pakume vaatamiseks elavate kunstnike elavat loomingut.

Kunstnike tegevus on tihti seotud meditatiivse olemisega, mida nad ei pruugi teadvustada. See on kui silmad lahti magamine ja unenägude nägemine, mis realiseeruvad teostes. „Elav klassik“ on näitusel osalev persoon kui ka isiksus, kes teosel kujutatud. Me ei piira, ei poo, ei lase. Need on lõputud taastulekud oma erinevates lõpmatutes versioonides.

„Ehki sul oleks eluaastaid kolm tuhat või kümme korda kolm tuhat, pea meeles, et keegi ei kaota muud elu, mida ta elab praegu, ega ela teist elu kui see, mille ta kaotab. Kõige pikem ja kõige lühem tähtaeg on seega ühesugune. Olevik on kõigi päralt, surra tähendab kaotada olevik, mis on ülilühike aeg. Keegi ei kaota minevikku ega tulevikku, sest kelleltki ei saa võtta seda, mida tal pole. Pea meeles, et kõik asjad tiirlevad ja tiirlevad ikka ja uuesti neilsamadel orbiitidel, ja pealtvaatajal on ükskõik, kas ta näeb seda sajandi või kaks või lõpmatult.“

(Mõtisklusi, 14.) Marcus Aurelius

Ootame suveks Pärnusse Eestimaa kunstnike paremikku. Staažikaid tegijaid ja noori uljaid tulijaid, sest seltsis on segasem. Näha saab kunsti, mis puudutab inimest läbi tundliku pildimaailma. Kunsti, mis liigutab meeli, millest saab maitse suhu.

Tegemist on juba suurte traditsioonidega näitusega, mida on pikka aega kureerinud Sirje Eelma ja Rait Prääts. Sel aastal kureerib näitust Eveli Varik koostöös Pärnu Linnagaleriiga.

Kui sulle meeldis see postitus jaga seda oma sõpradega

[LoginRadius_Share]
 

Leia veel huvitavat lugemist

Värske Rõhk
Hea laps
LR
Keel ja kirjandus
Akadeemia
Kunstel
Muusika
Õpetajate leht
Täheke
TeaterMuusikaKino
Vikerkaar
Looming
Müürileht