Tartu Üliõpilasteater tuleb taas õuele suvelavastusega

Tartu Üliõpilasteater mängib Tampere Maja hoovis (Jaani 4) taas jaapani kyogen'e mida oleme erinevate koosseisudega  esitanud aastast 2010 ja esinenud ka välisfestivalidel Minskis (Valgevene) ja Liege’is (Belgias). Vahepeal on suur kogus vett jõest läbi voolanud ning pooled meie tollasest kyogen’i seltskonnast on teatrikoolidesse õppima asunud. Seekordne trupp on eranditult koostatud TÜT-i vilistlastest.

Kyogen’ide, jaapani keskaegsete farsside, tekke algus ulatub X sajandisse, mil rahva seas olid populaarsed teatraliseeritud, akrobaatikat, mustkunsti ja klounaadi sisaldavad mängud sarugaku`d (lõbusad mängud) ja laulu- ning tantsumängud dengaku`d (murumängud).
Kyogen`ide õitseajaks loetakse XIV sajandit, mil nō -teatrit ja kyogen’e mängiti koos; kyogen’e mängiti nō -teatri etenduse sissejuhatuseks või vaheajal. Need olid satiirilised lühilood, mis pilasid inimlikke nõrkusi ja jagunesid laadilt sotsiaalseteks, satiirilisteks ning olmelisteks. Aeg-ajalt pilati ka nō-teatri teemasid.

Etendused 9 jaapani kyogen´i  „…püüdetult ulbib laia jõe laisal voolul roheline konn“ toimuvad 17., 18., 19., 20. juunil  Tampere Maja hoovis  kl. 19 ning 12. juulil samas Hansapäevade raames kl. 18 ja kl. 20. Etendus on kogu perele.

Lavastaja ja koostaja: Kalev Kudu
Tõlkija: Aare Pilv
Näitlejad:  Auli Auväärt, Kudrun Vungi , Anneli Ojaste, Peeter Piiri, Enor Niinemägi ning Timo Kikas.

Kui sulle meeldis see postitus jaga seda oma sõpradega

[LoginRadius_Share]
 

Leia veel huvitavat lugemist

Värske Rõhk
Hea laps
LR
Keel ja kirjandus
Akadeemia
Kunstel
Muusika
Õpetajate leht
Täheke
TeaterMuusikaKino
Vikerkaar
Looming
Müürileht