TAMIR – Toomas Altnurme isiknäituse avamine

TAMIR –  mees kellel on palju datlipalme, nii kutsusid kohalikud Araabia Ühendemiraatides Toomas Altnurmet. Kunstnik tähistab inspiratsiooni ja uue elujärgu algust isiknäitusega, mis avatakse Tam Galeriis 31.juulil kell 18. Avamisel esineb ansambel ÜKSKÕIK.

Skulptor meisterdas see kevad 33. kunstiteost residentuuris Araabia Ühendemiraatides Abu Dhabi Liwa kõrbekunsti oaasis, augustist läheb kunstnik neljaks aastaks õppejõuna tööle Araabia Ühendemiraatide Ülikooli.
Kunstis saab liikuda ajas, sest alateadvus ja süda liiguvad ajas teistmoodi ja kujutama ei pea ainult nähtut ja kogetut. Teosed on intuitiivsed sisekaemused – valguse ja päikse, kevade ja suve ülistuseks. Altnurme kasutab oma loomingus tõusvat/kasvavat positiivset energiat, soovides oma maalidele jäädvustada kõik positiivse ja helge. Kas tegemist on reaalsuse loomega kunstniku fantaasiatest, unistuste maastike, lõpmatu universumi  või millegi muuga, seda otsustab  vaataja oma sisetunde järgi, kuid oluline näitusel on emotsioon.


Toomas Altnurme  on rahvusvaheliselt tunnustatud maalikunstnik ja  skulptor, ta on õppinud Aasias kujutavat kunsti (Tais Rajamangala Ülikoolis, Lõuna-Koreas Kyonghee, Seouli Rahvusülikoolis ja magistratuuri lõpetas Hongik Ülikoolis Seoulis). Tema töid leidub 50. maal erakogudes, muuseumites ja avalikus ruumis.

Kui sulle meeldis see postitus jaga seda oma sõpradega

[LoginRadius_Share]
 

Leia veel huvitavat lugemist

Värske Rõhk
Hea laps
LR
Keel ja kirjandus
Akadeemia
Kunstel
Muusika
Õpetajate leht
Täheke
TeaterMuusikaKino
Vikerkaar
Looming
Müürileht