Luunja kultuurineljapäev „Teistmoodi tegelikkus ehk Luunja valgus“

31. juulil kohtub Luunja taas alternatiivsüvakultuuri suurkujudega. Kl. 18 avab oma näituse „;paranoia suvepäevad“ (wildlife documentaries) galeriis Meie Aja Kangelane Kiwa. Peale näituse avamist kl. 19 astub  Kapteni Keldris  üles Taavi Kerikmäe,  esitades elektroakustilist ja tehnoloogilist muusikat.

Carl-Dag Lige kirjutab näituse kohta järgmist – võiks öelda, et “wildlife documentaries” toob just tähenduslikkuse paistesse. saame rohkem teadlikuks tähendusloome protsessist, vaadates näiliselt tähendusetuid märke. ehk et tähendused looduvad igal juhul ja see, mil moel me neid märgitseme, on suhteliselt juhuslik. näiteks see, et lääne inimestena peame kahemõõtmelist fotot reaalsuse peegliks, on samaväärne austraalia aborigeenide maailmakujutusviisiga nende kunstis (pealtvaates, kartograafiline) – abstraktne, joonte ja täppide abil loodud kujutis kui reaalsuse kujutus.

Taavi Kerikmäe (sündinud 1976) on eesti helilooja, muusik ja muusikaõpetaja. Lõpetas Eesti Muusikaakadeemia klaveri erialal ning Lyoni Kõrgema Riikliku Muusika ja Tantsu Konservatooriumi magistriõppes kaasaegse muusika interpretatsiooni erialal.
Töötanud koos Atelier du XXme siecle raames selliste heliloojatega nagu P. Boulez, G. Amy, T. Murail jt. Esinenud mitmetel kaasaegse muusika festivalidel ning improvisatsioonilistes kollektiivides koos Jacques DiDonatoga, Jerome Notingeri ja paljude teistega.
Taavi Kerikmäe on esinenud Eestis huvitavates jazzkooslustes, tunneb huvi elektroakustika ja tehnoloogilise muusika vastu. Lisaks kontserttegevusele õpetab Kerikmäe EMAs kaasaegset muusikat ja improvisatsiooni. Muuhulgas korraldab koos Mart Sooga improvisatsioonilise muusika üritust “ImproTest”.

Kui sulle meeldis see postitus jaga seda oma sõpradega

[LoginRadius_Share]
 

Leia veel huvitavat lugemist

Värske Rõhk
Hea laps
LR
Keel ja kirjandus
Akadeemia
Kunstel
Muusika
Õpetajate leht
Täheke
TeaterMuusikaKino
Vikerkaar
Looming
Müürileht