Katariina kirikus kõlavad väelaulud

Neljapäeval, 31. juulil esinevad Katariina kirikus Taanis elav india mantrate asjatundja Satyadev Barman ja Eesti väelauluansambel Tane Mahuta.

Kaks aastat tagasi sügisel kogunes improvisatsiooniliseks muusikaõhtuks kokku sõpruskond eesti muusikud, et laulda ja jagada endale hingelähedasi rütme, mantraid ja väelaule. Õhtu maagiast vaimustunud noored andsid peagi ekspromtkontserdi Matkamajas ja armusid väelaulude muusikasse nii, et sündis ansambel Tane Mahuta (maoori keeles “elupuu”), vahendab Etnoweb.

Tane Mahuta esitab skandinaavia ja keldi väelaule, vihmametsade hingerännakute laule, india badžaane ja aafrika pärimuslikke kaanoneid. Enamus lauludest on sadu või tuhandeid aastaid vanad. Tane Mahuta urbanfolgilikus muusikas on segatud türgi ja araabia rütme, keldi palveid, regilaulu ja isegi beatbox’i, mida muusikud esitavad koos lauldes kitarril, tšellol, torupillil, džembel, šamaanitrummil, flöödil ja haruldasematel instrumentidel nagu kalimba, ocariin, keskaegne trompet.

Kontserdil ühineb eestlastega Satyadev Barman, kes on Taanis elav india mantrate asjatundja ning üle maailma austatud trubaduur.

Kontsert toimub 31. juuli kell 19.
Vene 12, Tallinn, Katariina kirik, Estonia

Kui sulle meeldis see postitus jaga seda oma sõpradega

[LoginRadius_Share]
 

Leia veel huvitavat lugemist

Värske Rõhk
Hea laps
LR
Keel ja kirjandus
Akadeemia
Kunstel
Muusika
Õpetajate leht
Täheke
TeaterMuusikaKino
Vikerkaar
Looming
Müürileht