MEES JA NAINE: OOTUS viimast päeva

1. septembril näeb XXI aktinäitust MEES JA NAINE: OOTUS veel viimast päeva ning ilma piletita. Muuseum on avatud 9 - 21.00.

Kunstisõpradel on olnud võimalus kolme suvekuu jooksul kohtuda Ukrainaga. Kümnekonnalt päevalillerahva maalikunstnikult, skulptorilt ja fotograafilt Pärnu Uue Kunsti Muuseumisse saabunud teosed on XXI rahvusvahelise aktinäituse MEES JA NAINE: OOTUS tuumaks. Neis peegeldub ukraina rahvast tabanud traagiline saatus, aga ka ootus, et vene riikluse tuhande-aasta-taguses hällis, Kiievi Venemaal, võidab sealsete inimeste pöördumatu soov elada oma kodumaal vaba ning sõltumatu rahvana.

Meie muuseumi külalisraamatusse jäetud tuhanded emotsioonid pajatavad, et kunstihuvilised on vaimustatud neile siiani vähetuntud ukraina kunstnike küpsest loomingust. Marina Shkarupa, Anatoli Varvarovi, Igor Prokofjevi, Igor Konovalovi, Aleksandr Mihaltshuki maalid, Igor Gaidai fotod, Dina Margolina ning Juri Hranovski skulptuurid pole jätnud külmaks külastajaid ei Venemaalt, Soomest, Kanadast, Brasiiliast, Austraaliast ega paljudest teistest riikidest.

Solidaarsusest päevalillerahvaga otsustasid sellesuvisele väljapanekule saata oma meistritöid ka mitmed vene, valgevene, soome ja tshehhi loojad. Neist kõige mainekamad on vast Jan ja Sarah Saudek Prahast.

Kui sulle meeldis see postitus jaga seda oma sõpradega

[LoginRadius_Share]
 

Leia veel huvitavat lugemist

Värske Rõhk
Hea laps
LR
Keel ja kirjandus
Akadeemia
Kunstel
Muusika
Õpetajate leht
Täheke
TeaterMuusikaKino
Vikerkaar
Looming
Müürileht