Seened ja õnneseened Loodusmuuseumis

12.- 21. septembrini saab Eesti Loodusmuuseumis  juba 52. korda vaadata seenenäitust. Näitusel on lähema vaatluse alla võetud meie metsade tuntuim seen - punane kärbseseen. Samas saab näha ka Ruth Huimerinna näitust Õnneseen.

Ruth on suur seenesõber ja pildikollektsionäär juba pikka aega. Välja on pandud rikkalik seenepostkaardi kogu ja hulgaliselt seenekujulisi esemeid. Samuti on eksponeeritud sadakonda seenepilti erinevatest valdkondadest – raamatuillustratsioone, tarbegraafikat, kulinaarseid imesid, seenemajakesi, karnevalikostüüme jpm. Kõikide ühisnimetajaks mõistagi seen. Pildimaterjal on pärit nii erakogudest kui Eesti Ajaloomuuseumi, Tallinna Linnamuuseumi, Eesti Filmiarhiivi, Eesti Rahva Muuseumi, Teatri- ja Muusikamuuseumi, Lastekirjanduse Keskuse ja Kabala mõisakooli kogudest.
Rein Pakk ütleb näituse saatetekstis:
Seentel on inimestega täiesti eriline suhe. Ja inimestel seentega. Seened oskavad meid võrgutada, peaaegu sama hästi kui naised mehi. Mõnes rahvajutus isegi paremini. Seeneline satub seente nõiaringi ega oska sealt enam isepäi välja pääseda. Sellised lood annavad aimu sellest, kui suur võim seentel meie üle on. Ja sellised lood on sündinud ajal, kui inimesed tundsid vaid murdosakest kõigist maailma seentest, ei teatud ju tervet nähtamatut seente armeed meie ümber ja tunti vaid neid kaunitare, kes metsas elasid.
Eesti Loodusmuuseum, Lai 29a. Lahti E-P kell 10-18, N 10-19.

Kui sulle meeldis see postitus jaga seda oma sõpradega

[LoginRadius_Share]
 

Leia veel huvitavat lugemist

Värske Rõhk
Hea laps
LR
Keel ja kirjandus
Akadeemia
Kunstel
Muusika
Õpetajate leht
Täheke
TeaterMuusikaKino
Vikerkaar
Looming
Müürileht